Skip to main content

Automatiseringsfaget 

Om faget:
Vg3 automatiseringsfaget handler om å arbeide med robot-, styre- og reguleringssystemer i industrielle og automatiserte anlegg. Faget handler også om mekatronikk, instrumentering, prosess og elenergi med tilhørende mekanisk arbeid. Videre handler faget om å utvikle selvstendige fagarbeidere som kan møte arbeidslivets behov for omstilling og samfunnets krav til funksjonelle, konkurransedyktige, bærekraftige og sikre industrielle og automatiserte anlegg.

Personlige egenskaper:
Faget er tverrfaglig, og det er derfor viktig at du har god helhetsforståelse for prosesser og automatiseringssystemer. Bedriftene har behov for medarbeidere som forstår sammenhengen fra idè til ferdig produkt. Det er også viktig atdu kan forstå og ta hensyn til brukernes behov.

Her kan du lese mer:
https://www.vilbli.no/nb/nb/viken/automatiker/y/vgo/v.el/v.el4001

Ledige læreplasser automatiseringsfaget

Bakehuset, Coca-Cola Europacific Partners, Diplom-Is, og TINE Meieriet Oslo ønsker å ta inn lærling i automatiseringsfaget fra august 2023.
For å søke læreplass sender du innen 15. mars en søknad til tove.lange@nho.no
Der må du legge ved en utfyllende søknad der du blant annet skriver noe om deg som person, din skolegang, dine hobbyer og evt. arbeidserfaring, sommerjobber, verv og annet som kan beskrive deg som person. Du må også legge ved CV og kompetansebevis fra Vg1 og Vg2, evt karakterutskrift fra skoleåret du er inne i nå. Legg gjerne ved andre relevante attester og kursbevis om du har
Når søknadsfristen er ute oversendes søknadene til bedriftene som selv kaller inn aktuelle kandidater til intervju, og så videre velger hvem de vil tilby plass.
Last ned søknadsskjemaet her: